Tömörségvizsgálat (LT)

Tömörségvizsgálat (LT) – nagyfokú szakértelemmel, maximális minőségben

Több, mint húsz éve fennálló vállalkozásunk fő célkitűzése, hogy minden esetben törekszünk új és már meglévő partnereink vizsgálati igényeinek maximális mértékben történő kielégítésére, ezt az alapelvet tartjuk szem előtt a munkatársaink által elvégzett különféle roncsolásmentes anyagvizsgálatok alkalmával is.

Roncsolásmentes anyagvizsgálat (NDT) alá számos vizsgálati eljárást sorolhatunk, tartályok és nyomástartó edények ellenőrzésére az egyik széles körben elterjedt vizsgálati eljárás, így általunk is alkalmazott tömörségvizsgálat (LT).

Leendő és új partnereink biztosak lehetnek benne, hogy az általuk elvégzett mindennemű vizsgálat maximális hatékonysággal, illetve minden ide vonatkozó szakmai előírás betartásával kerül elvégzésre, mindez érvényes a tömörségvizsgálatok (LT) esetében is.

Amit érdemes tudni a tömörségvizsgálatról (LT):

A tömörségvizsgálat (LT) tulajdonképpen egy egyszerű fizikai törvényszerűségen alapszik, mely szerint a vizsgálandó felületet két oldalán nyomáskülönbséget indukálunk, majd az esetlegesen átszivárgó közeget vagy töltetet valamilyen eljárással észleljük. Egyéb eljárások során pedig azt vesszük figyelembe, hogy a vizsgálandó tér tartja-e a létrehozott vákuumot vagy túlnyomást.

A vizsgálati módszer nagy előnye, hogy gyors továbbá lokális, valamint integrális tömörtelenség is kimutatható a vizsgálat során.

A fentiek értelmében a tömörségvizsgálat (LT) elvégzése nagyszerűen alkalmazható tároló tartályok, nyomástartó berendezések, hőcserélő csőrendszerek, szerelvények, hegesztési varratok, illetve egyéb zárt terű szerkezetek tömörségének vizsgálatára. Tömörségvizsgálat (LT) során is számos vizsgálati módszert alkalmazhatunk, a teljesség igénye nélkül ide sorolhatjuk az alábbi vizsgálati módszereket:

  • nyomásváltásos módszer
  • jelzőgázos
  • hidraulikus
  • vákuum bokszos
  • héliumdetektoros
  • akusztikus stb.

Minden egyes tömörségvizsgálati módszer során alapvetően két fő kérdésre keressük a választ, meghatározásra kerül egyrészt magának a tömörtelenségnek a helye, illetve mértéke.

Általánosságban elmondható, hogy az egyes módszerek érzékenységében, a vizsgálati folyamat összetettségében, valamint a vizsgálati költségekben viszonylag nagy eltéréseket tapasztalhatunk.

Munkatársaink maximális szakértelemmel segítenek kiválasztani megrendelőink számára a számukra leginkább megfelelő tömörségvizsgálati (LT) módszert, illetve vizsgálati módszerek kombinációját.